Tende

Fit in Vam nudi najkvalitetnija rešenja na polju zaštite od sunca. Tende su najprimenjivija spoljašnja zaštita od sunca i zajedničko im je da se izrađuju od platna, koje je najčešće akrilno. Tende mogu biti izrađene i od poliestera, pamuka. Konstrukcija se izrađuje od plastificiranih aluminijumskih delova.

Osnovna podela prema izgledu konstrukcije tendi:

  • Ravne zglobne tende
  • Kasetne tende
  • Konzolne tende
  • Vertikalni screen tenda
  • Samostojeće tende
  • Kupolaste tende

Položaj tende, i dimenzionisanje je ključno pri izboru rešenja, i mora se strogo voditi računa o položaju najisturenije tačke u odnosu na prostor koji je potrebno zasenčiti.

Obzirom da nam je aspect bezbednosti na prvom mestu, a neki tipovi tendi nisu otporni na vetar, u mogućnosti smo da ponudimo senzore za vetar za zatvaranje tende u slučaju naglog pogoršanja vremena.

Upravljanje tendom u ovom slučaju mora biti preko daljinskog upravljača a pogon motorski. U slučaju manuelnog upravljanja otvaranjem i zatvaranjem tendom nije moguće koristiti senzore za vetar i kišu.

Ravne zglobne tende koriste se u situacijama kada je montaža moguća na zid i na plafon, kao i kada je potrebno pomeranje nagiba tende.

Kasetne tende je moguće montiratina plafon i na zid. Moguće je menjati nagib tende, ali ono što je glavna razlika je da se sama tenda prilikom sklapanja složi u svoju kasetu. Na taj način će se tendi produžiti vek, jer će biti zaštićena od padavina itd.

Dizajn kasete je veoma privlačan, I ono što je karakteristično za ovaj tip tende je da se isključivo izrađuje na motorni pogon. Ne postoji manuelna opcija.

Samostojeće tende se ugrađuju na primarnu čeličnu konstrukciju, prethodno pripremljenu u tu svrhu. Najveću primenu ima u baštama ugostiteljskih objekata. Upravljanje je izvodljivo na manualni i elektro pogon.

Vertikalna screen tenda pretstavlja idealno rešenje u situacijama kad je aspekt bezbednosti na prvom mestu. Obzirom da vodilice za screen pretstavljaju samo dve prohromske sajle, I samo platno je perforirano, glavna karakteristika je da ne nastaje efekat jedra.

Tende na ugostiteljskim objetima moguće je iskoristiti kao ogromne površine za reklamu, pa se ne retko na zahtev ugostitelja štampaju razne poruke, slogani, i sam vizuelni identitet pravnog lica.

U preko 50 različitih dezena platna sigurno ćete pronaći baš ono što će naglasiti eksterijer objekta na kome je planirana montaža tende.

U zavisnosti od izbora tipa otvora, u mogućnosti smo da Vam ponudimo rešenje, bez obzira na oblik ili dimenzije površine. Kontaktirajte nas i dobićete najbolji proizvod.

Kontaktirajte nas za cene i detalje izrade i postavki tendi.

Fit in Vam nudi najkvalitetnija rešenja.

Jeftina rešenja Vas na kraju uvek najskuplje koštaju.

Tende foto galerija naših radova

Pitanja i odgovori

Kakve tipove tendi imate?

U ponudi imamo ravne, kupolaste, polukružne, konzolne i kasetne, koje mogu da budu fiksne i pokretne.

Od kojih materijala se prave tende?

Tkanina koja se koristi može da bude poliesterskog ili akrilnog materijala. Takođe, aluminijum je uvek opcija, pogotovo ako je poželjno da nadstrešnica bude otporna na raznorazne vremenske uslove (sneg, grad, kiša, vetar).

Od kojeg materijala se izrađuje konstrukcija?

Naš izbor je aluminijumski profil za pokretne tende. Aluminijum daje određenu dozu rafiniranosti, te čuva platno od vanjskih uticaja.

Kako se tende održavaju?

Ram (konstrukciju) očistite sa krpom potopljenom u blagom deterdžentu. Platno operite sa toplom sapunicom uz pomoć sunđera, ne koristeći pritom grubu stranu.

Da li tenda može da bude otvorena tokom čitave godine?

Većina tendi moraju se uvući tokom jakih naleta vetrova i obilnih kiša. U slučaju lagane kiše, materijal jeste vodooporan i može da podnese takve uslove.

Pozovite: 066 144 877