Staklene pregrade

Staklene pregrade

Staklene pregrade se najčešće koriste za formiranje kancelarija, unutar poslovnog prostora. Postoje razni tipovi staklenih pregrada zavisno od potreba klijenata.

Najčešće se primenjuje ,,all in glass’’ sistem staklenih pregrada, koji podrazumeva izradu kancelarijskih pregrada bez vertikalnih profila, osim na spoju sa postojećim zidovima.

Takav minimalistički pristum ostavlja najelegantniji utisak na posetioce, a ljudima koji borave u kancelarijskom prostoru prostoru čini da im bude prijatno u svakom trenutku, obzirom da je izbegnut osećaj klaustrofobije koji je bio prisutan u starim konceptima pregrađivanja kancelarijskog prostora masom vidljivih aluminijumskih ili drvenih profila, gipsanih zidova isl. Stakleni zid je najbolje rešenje.

Transparentnost, i dubina prostora uvek je prisutna kod ovakvog načina izrade kancelarijskih staklenih pregrada.

Uz tu vrstu pregrada najbolje se uklapa mini aluminijumski štok sa bočnim šarkama u koji se najčešće ugrađuje kaljeno staklo 8 ili 10 mm debljine, mada i neretko Compact ima primenu kao plot vrata.

Zavisno od potreba, kancelarijske staklene pregrade mogu biti i sa višim nivoom zvučne izolacije, gde u ponudi imamo WSS Nemačke profile i okov kao i Alumil Office sistem.

Profile i okov za staklene kancelarijske pregrade možemo plastificirati u bilo koju boju po RAL karti kako bi staklena pregrada bila u skladu sa ostalim detaljima u prostoru koji se pregrađuje.

Spojevi na jednostrukom staklu se ostvaruju UV stabilnim providnim profilima, koji će spoj učiniti gotovo neprimetnim, i što je najvažnije obezbediće bolju zvučnu izolaciju staklene pregrade.

Otvoreni smo za zahteve i pitanja arhitektonskih biroa, kao i fizičkih lica u vezi realizacije proizvodnje i ugradnje staklenih vrata i staklenih pregrada u enterijeru.

U ponudi imamo veliki broj rešenja.

U zavisnosti od Vaših potreba, Fit in Vam nudi različite tipove staklenih pregrada.

 Konstrukcija minimalnih gabarita u kombinaciji sa sigurnosnim kaljenim staklom

 Aluminijumska sistemska rešenja (većih gabarita) u kombinaciji sa staklo paketom

 Faktori koji utiču na odabir rešenja su zvučna izolacija, toplotna izolacija, svetlost, mogućnost otvaranja…

 U zavisnosti od prioriteta, odlučićete se za odgovarajuće rešenje.

Fit in u svojoj ponudi ima sve varijante staklenih pregrada, kako za poslovni , tako i za stambeni prostor.


Staklene pregrade - Foto galerija naših radova

Pitanja i odgovori

Koja je najčešća primena staklenih pregrada?

Uglavnom se rabe za formiranje kancelarija u okviru poslovnog prostora. No, nisu ograničene samo na to – mogu da se postave i u stambenom prostoru.

Zašto baš stakleni zid, a ne, na primer, gipsani zid?

Zato što želite da se vaši zaposleni osećaju lagodno i komotno, bez klaustrofobije koja je prisutna u staromodnim viđenjima pregrađivanja kancelarijskog prostora. U istih mah ovakav pristup odaje dojam prefinjenosti i sklada na posetioce.

Koji su sve tipovi staklenih pregrada?

U ponudi imamo širok dijapazon rešenja za vas. U zavisnosti od potreba klijenata, nudimo Vam: konstrukciju minimalnih gabarita u kombinaciji sa sigurnosnim kaljenim staklom i aluminijumska sistemska rešenja (većih gabarita) u kombinaciji sa staklo paketom.

Da li staklene pregrade štite od buke?

Da, svakako. Zvučna izolacija je jedan od bitnih faktora na koji smo posebno obratili pažnju, te u ponudi imamo WSS nemačke profile i okov, kao i Alumil Office sistem.

Koje vrste stakla se upotrebljavaju?

Za potrebe kancelarijskog pregrađivanja iz dugogodišnje iskustva zaključili smo da se najbolje uklapa mini aluminijumski štok sa bočnim šarkama u koje se postavlja kaljeno staklo debljine 8-10 mm.

Kako se održavaju stakleni zidovi?

Ni po čemu drugom se ne razlikuju od uobičajenih staklenih površina, pa u skladu sa tim možete da ih isto održavate.

Pozovite: 066 144 877