Pokretni stakleni zidovi HSW, KCS, A sistem

Pokretni stakleni zidovi HSW, KCS, A sistem Cena od 245€ po m2 do 360€ po m2

Pokretni stakleni zidovi predstavljaju najbolje rešenje u enterijeru, za pregrađivanje prolaznih prostorija jer se radi o visećim sistemima. U donjoj zoni se ne ugrađuju profili pa  ne postoje prepreke za kretanje kroz prostor.  Nema bez bojazni da će doći do spoticanja.

U modernom poslovanju često se dešava da u jednom danu imamo veći broj sastanaka, ili različite obuke zaposlenih, ili pak prezentacije u kojima učestvuje različit broj ljudi.

Sa mobilnim staklenim zidovima kancelarijski prostor postaje multifunkcionalan jer se u samo nekoliko pokreta više kancelarija može spojiti u jednu i obrnuto.

Pokretni stakleni zidovi se u Fit in-u izvode na dva načina.

Standardna oprema za HSW sistem (viseći sistem bez donje šine) sadrži po 2 rolera na svakom pokretnom panelu. Montaža mobilnog staklenog HSW zida, je opcija pri kojoj se linijski profil ugrađuje u gornjoj zoni, ankerisanjem u beton ili čeličnu podkonstrukciju. U zoni parkinga kliznog staklenog zida se nalazi i specijalno konstruisan element koji se sastoji od Y račve (tzv. Viljuške) koja služi za uvođenje prvog rolera u paralelni kolosek.

Konfiguracije parkinga se mogu izvesti na veliki broj načina. Ovo rešenje omogućava lakšu manipulaciju panelima, veću nosivost, pa samim tim i mogućnost ugradnje veće visine panela.

Druga opcija ugradnje kliznih staklenih zidova je takozvani ,,Butterfly sistem’’ montaže, pri kojoj je svaki panel opremljen jednim rolerom. Parking je na strani gde se nalaze vrata, i pokretni paneli se slažu na zid tako da je polovina širine panela sa jedne, a druga polovina sa druge strane hotizontalne šine na plafonu.

Ovaj način montaže kliznih staklenih zidova je lakši, a proizvod je jeftiniji. Međutim manipulacija staklenim panelima je teža,a maksimalna visina panela je manja od one pri standardnoj ugradnji.

Pokretni stakleni zidovi pored ugradnje u kancelarijama, predstavljaju savršeno rešenje za lokale unutar shoping molova, pa i restorana unutar zatvorenog prostora. Stakleni zidovi se često koriste i u privatnim kućama i stanovima, kada je potrebno podeliti prostor.
Vođica je samo u gornjoj zoni, pa nema spoticanja pri prolazu ravni zastakljivanja

Mogućnost zabravljivanja u donjoj zoni

Dihtovanje profil-profil i profil-pod uz pomoć fiber četkica

Maksimalna proizvodna visina je 4m za HSW I KCS, a 3m za A system

Maksimalna širina panela 1,1m

Cena pokretnih staklenih zidova se kreće od od 245€ po m2 do 360€ po m2 sa montažom u Beogradu i Novom Sadu.


Cena može biti i mnogo viša, jer zavisi od izbora vrste stakla, obrade stakla, završne obrade profila, potrebe za podkonstrukcijom , završnom obradom, vrste rukohvata, brava itd.


Pokretni stakleni zidovi - foto galerija naših radova

Pitanja i odgovori

Koji tipovi pokrentih staklenih zidova postoje?

Kod nas u Fit Inu to sve izvodi na dva načina: HSW sistem, viseći sistem bez donje šine, sa dva rolera na svakom pokretnom panelu; i klizni stakleni zidovi tzv. butterfy iliti leptir sistem, gde svaki panel ima jedan roler.

Koje su prednosti jednog i drugog sistema?

U prvom slučaju postoji mnoštvo izvedbi, te daje lakšu manipulaciju panelima, veću nosivost i mogućnost ugradnje veće visine panela. Dok je potonji način montaže lakši, a i proizvod je cenovno pristupačniji. No, manipulacija panelima je teža i visina istih je ograničena.

Gde se koriste pokretni stakleni zidovi?

Mimo pregrađivanja kancelarijskog prostora, idealno su rešenje za lokale u sklopu tržnih centara, te restorana unutar zatvorenog prostora, jer nema zebnje od spoticanja. Takođe, može da se primene u kućama i stanovima, koji zahtevaju podelu stambenog prostora.

Koliko koštaju stakleni zidovi?

Okvirna cena pokretnih staklenih zidova je od 220 do 320 evra po m2.U to je uračunata cena montaže, koja se vrši u Beogradu, ali i u Novom Sadu.

Zašto okvirna cena, a ne konkretan iznos?

Zato što cena može da varira od Vaših želja i potreba. Na cenu može da utiče izbor vrste stakla, obrada stakla, završna obrada profila, neophodnost za potkonstrukcijom, završna obrade, vrsta brave, rukohvata, itd.

Pozovite: 066 144 877