Krovne konstrukcije za terase

Krovne konstrukcije za terase (fiksni krov) od 165€ po m2 do 550€ po m2

Otvorena terasa je potpuno neupotrebljiv prostor. Padavine, prašina, aero zagađenje, sunce uništiće sve što se nalazi u tom prostoru. Pored toga otvorena terasa iziskuje Vaš angažman po pitanju neprestanog pranja cele površine I predmeta koji se nalaze na terasi. Fit in projektuje i izvodi sve vrste čeličnih, aluminijumskih i staklenih konstukcija, koje pokrivamo različitim materijalima.

Najčešće pri krovopokrivačkim radovima koristimo krovne panele različitih debljina, ili sigurnosno staklo koje je moguće uraditi više  različitih varijanti.

Pri izboru krovnih panela pored stepena termoizolacije, koju dobijamo povećanjem debljine panela, veoma je bitan aspect izbora boje panela. Bela Ii srebrna boja omogućavaju veliku refleksiju pa je boravak leti ispod krovova I nadstrešnica pokrivenih takvim panelima parvo rešenje za Vas. Tamniji tonovi apsorbuju energiju, pa iz tog razloga nisu dobro rešenje u letnjim mesecima.

 

Izolacija krovnih konstrukcija

Među prostor između krovnih panela I horizontale (formiran trapez) može se dodatno ispuniti mineralnom vunom ili nekim drugim termoizolacionim materijalom, pa će se izolacija podići najoš viši nivo.

Pri izboru stakla koje primenjujemo za krovopokrivačke radove, pre svega najvažnije je ispoštovati aspekt bezbednosti.

Staklene krovove pokrivamo laminiranim staklom sastavljenim od dva kaljena stakla KP obrađena (najčešće u boji bronza ili grey), ili termo paketima koji se sastoje o gornjeg kaljenog stakla i donjeg laminiranog stakla.

 

UV zaštita

Neophodno je da staklo za krovove i nadstrešnice na sebi ima odgovarajuću zaštitu od UV zračenja, Ii neki stepen zatamljenja, jer u protivnom boravak ispod takvog krova će predstavljati pravu noćnu moru. Prostor ispod krova bi se previse zagrevao leti, a prljavština koju bi već prva kiša nanela na gornju površinu stakla bi bila toliko uočljiva, da bi Vam sigurno umanjilo zadovoljstvo boravka ispod krova.

Uvek je preporuka da stakla na krovu budu tonirana i da na njima bude stop sol folija kako bi Vas zaštitila od UV zračenja i efekta staklene bašte.

 

Materijali 

Čeličnu konstrukciju najčešće radimo od kutijastih profila, zavisno od projektnog zadatka i parametara dobijenih statičkim proračunom.

U okviru radova koji obuhvataju projektovanje i izvođenje nalazi se i usluga limarskog opšivanja.

Krovne konstrukcije i nadstrešnice uz zastakljivanje terase radimo po sistemu ,,ključ u ruke’’.

Izrađujemo sve tipove krovnih konstrukcija.

Krovna konstrukcija može biti napravljena od:

Aluminijuma sa i bez prekida termičkog mosta

Čelika, koji je pocinkovan ili ne, prohroma

Pokriv krova može biti izrađen od:

Stakla (kaljeno, laminirano), jednostruko ili u termo paketu (stop sol, 4 godišnja doba, Lo E)

Lima, TR lima, sendvič panela

U ponudi imamo propratne usluge: ugradnja kapa, podkapa, oluka, slivnika, opšivki, snegobrana, grejača za staklo sa timer-om i dr.

Okvirna cena za krovne konstrukcije pokrivene panelima je od 165€ po m2 do 220€ po m2

Okvirna cena za staklene krovove je 350€ do 550€ po m2


Za približniju cenu pošaljite fotografije prostora i okvirne mere, kao i informaciju o vrsti krovne konstrukcije koju želite.


Foto galerija naših krovnih konstrukcija i nadstrešnica

Pitanja i odgovori

Zašto se postavljaju krovne konstrukcije za terase?

Zato što su otvorene terase praktično neupotrebljive usled padavina, sunca, prašine, koje razaraju sve pred sobom. Stoga, projektujemo i postavljamo konstrukcije, koje potom pokrivano različitim materijalima, kako biste naposletku imali svoju ušuškanu oazu mira.

Koje tipove krovnih konstrukcija izrađujete?

U ponudi imamo aluminijum sa i bez prekida termičkog mosta, kao i prohrom i (ne)pocinkovani čelik.

Od kojih materijala se radi pokrov?

Pokrov izrađujemo od stakla (kaljenog ili laminiranog), jednostrukog ili u termo paketu (stop sol, četiri godišnja doba, Low E) i lima, TR lima, sendvič panela.

Koliko košta krovna konstrukcija?

Okvirna cena krovne konstrukcije pokrivene panelima iznosi 130-250 evra po m2.

Koliko košta stakleni krov?

Okvirna cena za staklene krovove iznosi 250-450 evra m2.

Kako da znam konkretniju cenu?

Pošaljite nam upit sa fotografijama prostora, merama i vrste krovne konstrukcije koje želite, a naših predusretljivi zaposleni odgovoriće Vam u najkraćem mogućem roku.

Pozovite: 066 144 877