Pokretne konstrukcije (pokrivanje bazena)

Pokretne konstrukcije (pokrivanje bazena)

Postoji više tipova profila koji se koriste za izradu pokretnih konstrukcija, zavisno od veličine prostora koji pokrivaju, ali i namene tog prostora. Raspon najviše utiče na izbor poprečnog preseka profila i samu geometriju konstrukcije. Fit in može da ponudi 6 različitih modela konstrukcija kod kojih nema razlike u pogledu funkcionalnosti.

Pokretne kupole ili pokretne konstrukcije za pokrivanje određenog prostora, najčešću primenu imaju za pokrivanje bazena, ali i za pokrivanje ugostiteljskih objekata.

Sam proizvod je osmišljen za produžetak, tj. nadogradnju objkata, uz fleksibilnost da taj dodatni prostor uvek može da se koristi kao potpuno otvoren ili potpuno zatvoren prostor. Sklapanjem, tj. uklanjanjem kupola dobija se ponovo potpuno čist prostor, bez prisustva bilo kakvih profila u gornjoj zoni, dok u zimskim mesecima isti prostor moze da se koristi kao zatvoren prostor.

Osećaj u prostoru gde su zidovi i plafon od stakla ili polikarbonata, teško da se može uporediti sa osećajem pri boravku u bilo kom drugom prostoru.

Osnovna podela pokretnih kupola je :

  • Samostojeće pokretne kupole
  • Pokretne kupole sa jednim osloncem na objektu (vertikani zid) i jednim na podu
  • Pokretne kupole sa dva oslonca na vertikalnim zidovima

Pokretna kupola i pokretna krovna konstrukcija

Pokretna kupola i pokretna krovna konstrukcija, svojim dizajnom i funkcionalnošću omogućiće svakom investitoru bolji vizualni efekat, i veći obim posla, jer će svaki objekat biti mnogo atraktivniji u odnosu na prostor pokriven bilo kakvom fiksnom konstrukcijom.

Fit in kao ekskluzivni zastupnik kompanije Lib Art za Jugoistočnu Evropu je u mogućnosti je da ponudi proizvodnju i ugradnju pokretnih kupola velikih dimenzija (preko 20m širine i do 60m dužine). Možemo da se pohvalimo da su naši proizvodi najboljih performansi, i da na regionalnom  tržištu nema proizvoda sa kojim je moguće realizovati ovako velike projekte.

Fit in poseduje ekspertizu po pitanju projektovanja, proizvodnje i ugradnje  ovako kompleksnih konstrukcija.

U zavisnosti od raspona, menja se i geometrija same konstrukcije, kao i sam izbor profila koji se koristi u proizvodnji kupola. Najveće izvedene pokretne kupole (pokretne konstrukcije ) mogu da pokriju prostor do 20m x 60m. Sami profili se razlikuju u zavisnosti vrste pokrivača.

Da rezimiramo, teleskopske samostojeće konstrukcije (pokretne kupole) imaju primenu za: pokrivanje bazena, pokrevanje bašti restorana, bašti Hotela, kao i prostora na privatnim kućama, krovova na zgradama.

Ovakva tehnička rešenja Vam pružaju potpuno otvoreno nebo iznad Vas kada konstrukcija odkliza na stranu. Pogled ka nebu bez i jednog vidljivog profila.

Što se tiče bazena uz adekvatno rešen sistem grejanja bićete u mogućnosti da bazen koristite 12 meseci godišnje, troškovi čišćenja pokrivenog prostora I bazena će biti značajno manji.

 

Koje staklo se koristi za pokrivanje bazena?

Ove vrste konstrukcija mogu biti zastakljene jednostrukim staklom, termo-izolovanim staklom, sigurnosni staklo paket, Polikarbonatom (Lexan 16mm) , punim polikarbonatom.

Same konstrukcije mogu da se pomeraju manuelno ili na motorni pogon.

Sve vrste dešavanja, mogu se održavati pod vedrim ili tmurnim nebom, što će svakako uticati na Vaš posao, pa će i investicija biti veoma brzo vraćena. Bilo koja proslava će se održati bez obzira na  vremnske uslove.

Potpuno nov koncept u projektovanju

Arhitekte širom sveta prihvataju ovaj koncept jer pruža ogromne benefite

Otvoren bazen možete koristiti tokom cele godine

Sve vrste dešavanja, mogu se održavati pod vedrim ili tmurnim nebom, što će svakako uticati na Vaš posao, pa će i investicija biti veoma brzo vraćena.

Foto galerija radova pokretnih konstrukcija (teleskopske konstrukcije), pokrivanje bazena

Pozovite: 066 144 877